Bilnyheter du inte vill missa

Tillbaka

Hyundais Haydon Paddon kom tvåa i Rally Sweden

Hyundais nya i20 WRC tar sin andra pallplats för rallysäsongen 2016, när nya zeeländaren Haydon Paddon stod för Rally Swedens stora skräll i helgen med sin andraplats. Hyundais andra två förare Sordo och Neuville kämpade väl och bidrog till att alla tre bilarna slutförde rallyt.

Stockholm den 15 februari 2016

Det rådde glädjeyra hos Hyundai-teamet i de värmländska skogarna när den unga, nya zeeländska talangen Haydon Paddon igår säkrade andraplatsen i Rally Sweden. Det är första gången som Hyundai tar två pallplatser i rad – den första i Monte-Carlo förra månaden där Thierry Neuville kom trea. Det är också första gången någonsin som en förare utanför Europa tar en pallplats på Rally Sweden.

Spanjoren Dani Sordo körde på bra och var med och slogs om en pallplats ändra fram till lördagen då en punktering satte käppar i hjulet. Trots detta så lyckades Sordo ta sig in på en sjätteplats.

Thierry Neuville slutade på plats 14 efter att ha haft en hel del problem med växellådan på fredagen. Men alla Hyundais bilar tog sig i mål under söndagen och teamet är väldigt nöjda med hur den nya i20 WRC fungerade under rallyt.

Den avkortade finaldagen innehåll bara en sträcka: Power Stage på Värmullsåsen. Neuville och Sordo tog sig i mål utan problem men för Paddon återstod en stor utmaning. Kiwin körde på en trästolpe vilket resulterade i ett läckage från kylaren som han och andraföraren John Kennard fick laga själva då de inte skulle hinna in till serviceplatsen. Men när problemet väl var löst började firandet.

Resultatet är Paddons bästa sedan rallyt på Sardinien förra året. Resultatet gav 18 WRC-poäng vilket gör att Hyundai nu endast är fem poäng bakom ledande Volkswagen.

-En pallplats är ett fantastiskt resultat för mig och för teamet. Vi hoppades på en mindre stressig avslutning av rallyt. Vi körde på en trästolpe och kylaren började läcka men vi lyckades laga felet själva och kunde köra i mål. Men utöver detta drama på sluttampen är vi väldigt nöjda med Rally Sweden och den nya i20 WRC. Självklart kommer vi nu att utvärdera rallyt och finjustera bilarna så att vi kan fortsätta ta pallplatser i kommande rallyn, säger Haydon Paddon.

Se fler bilder och videos från Hyundais prestationer under Rally Sweden här: http://motorsport.hyundai.com/en/media/video/list

Nästa rally är i Mexiko och drar igång den 3 mars.

För mer information, vänligen kontakta:
Erik Lindham
PR- och informationschef Hyundai Bilar AB
+46-706-88 50 31
Erik.lindham@hyundai.se