Bilnyheter du inte vill missa

Tillbaka

Nya Tucson klassledande i Euro NCAP

Nya Hyundai Tucson utnämns till en av de säkraste bilarna inom C-SUV klassen och tilldelas fem stjärnor i Euro NCAP. Nya generationen Tucson är den senaste i raden av
Hyundais bilmodeller som fått full pott i Euro NCAP´s rigorösa säkerhetstester.

David Bjerkdahl, produktchef på Hyundai i Sverige kommenterar:

– Nya Tucson kommer med omfattande säkerhetsteknik såsom autobroms och toppbetyget i Euro NCAP är ytterligare ett bevis på våra nya bilars höga kvalitet och säkerhet.

Nya Tucson erbjuder nya aktiva och passiva säkerhetsfunktioner

Säkerhetstesterna i Euro NCAP visar att helt nya Tucson är en av de säkraste bilarna inom sitt segment.

I testerna har Euro NCAP tagit hänsyn till att nya Tucson kommer med filhållningsassistans och information om hastighetsbegränsningar men förutom detta erbjuds nya Tucson med en mängd olika säkerhetsfunktioner för att undvika och minimera konsekvenserna vid en olycka. Nya Tucson är bland annat utrustad med kollisonsvarning/autobroms som varnar föraren om framförvarande fordon eller om en fotgängare exempelvis kommer farligt nära bromsar bilen automatiskt för att undvika kollision. Bilen kommer också med döda vinkeln-varning samt att nya Tucson är utrustad med ett automatiskt huvlyftssystem/fotgängarskydd som gör att bilens huv höjs och dämpar effekterna vid en kollision. 

Nya Tucson som nyligen hade Sverigepremiär är designad, utvecklad och producerad i Europa. Bilen kommer att ha stor betydelse för Hyundais försäljningssiffror inte minst med anledning av att Hyundai redan sålt 1,2 miljoner suvar i Europa.