Bilnyheter du inte vill missa

Tillbaka

Sverigepremiär för nya Tucson

I helgen är det säljstart för nya Hyundai Tucson. Större, starkare och ännu säkrare gör nu Tucson comeback. Nya Tucson kommer med ett av klassens bredaste program av motorer och växellådor, har ett nytt formspråk och är byggd på en plattform med en mängd avancerade teknologiska funktioner. 

Stockholm den 16 september 2015

Nu i helgen när de svenska Hyundai-återförsäljarna slår upp portarna riktas strålkastarljuset mot helt nya Hyundai Tucson. Och efterträdaren till ix35:an har minst sagt förändrats från grunden. Nya Tucson har vuxit såväl i bredd, kupé- och bagageutrymme, innehåller en mängd avancerade teknologiska lösningar, har ett nytt formspråk och följer efter bilföretagets försäljningssuccé av tidigare suvar.

Nya Hyundai Tucson

Nya Tucson är designad, utvecklad och tillverkad i Hyundais fabrik i Tjeckien. Exteriört och konceptmässigt följer Tucson Hyundais nya designprogram där bland annat den karaktäristiska sexkantiga grillen känns igen samtidigt som bilen förstärkts med en upprätt och sportig siluett, släta linjer och graciöst formspråk.

Bilens premiumkänsla förstärks av omfattande mjuka och högkvalitativa materialval, intuitiva och ergonomiska placeringar av reglage, bekväma säten samt generösa innerutrymmen.

Tucson innehåller en mängd aktiva säkerhetsfunktioner som bland annat kollisionsvarning, autobroms, dödavinkel-varning och assisterande filbytesvarning(LKAS). Dessutom varnar bilen för korsande trafik vid backning och kan ge information om hastighetsbegränsningar.

Bilen kommer också med smarta lösningar som aktiv parkeringsassistans, nytt navigationssystem med backkamera och fri uppdatering i fem år i samband med service hos Hyundai samt en TomTom LIVE-tjänst® i sju år. Bilen har dessutom aktiv parkeringsassistans, elmanövrerad baklucka med handsfreefunktion och klassledande bagageutrymmen som med uppfällda baksäten rymmer 513 liter.

Bredaste motorutbudet

Tucson kommer att erbjudas med ett av det bredaste motorutbuden för sin klass. Motorutbudet består av tre dieselmotorer och två bensinmotorer på mellan 115 hk och 185 hk och bilen finns såväl som 2WD som 4WD. Motorerna kopplas till antingen en 6-växlad manuell låda, en 6-stegad automatlåda eller en ny 7-stegad dubbelkopplingslåda(DCT). För bättre kurvtagning har nya Tucson utrustats med Advanced Traction Corinering, ATCO, som tillsammans med fyrhjulsdrift förbättrar körupplevelsen.

Alla motorer har utvecklats för smidigare gång och bättre bränsleekonomi. Samtliga motorer uppfyller Euro 6-normen. Nya Hyundai Tucson kostar från 214 900 SEK.

Mer information finns här: http://www.hyundai.se/showroom/show/nya-tucson samt se övrigt relaterat material som produktfaktablad, prislista och teknisk information bifogat.

Fem års garanti med fri körsträcka

För nya Tucson, liksom för alla andra nya Hyundai-modeller, ingår Hyundais unika fem års garantipaket med fri körsträcka. Med det här programmet får kunden fem års garanti med fri körsträcka och fem års vägassistans.