Bilnyheter du inte vill missa

Tillbaka

Svenska priser klara för nya Tucson

I mitten av september lanserar Hyundai nya Tucson, en modern och sportig crossover. Nu är de svenska priserna klara. Trots att bilen vuxit såväl i bredd, kupé- och bagageutrymme kommer priserna ligga i rimlig nivå med föregångaren.

Priset för instegsmodellen blir 214 900 kronor. Den sannolikt mest populära fyrhjulsdrivna ComfortPlus modellen – med 1.6 Turbo bensinmotor och dubbelkopplingslåda – kommer att kosta 329 900 kronor.

Design och koncept

Nya Tucson är formgiven, utvecklad och tillverkad i Hyundais fabrik i Tjeckien. Bilen är byggd på en helt ny teknisk plattform som innehåller en mängd avancerad säkerhetsteknik som bland annat autobroms. Den nya modellen följer efter bilföretagets försäljningssuccé av tidigare suvar.

Tucson är förstärkt av en upprätt siluett och släta linjer. I fronten sitter den kromade hexagon-formade grillen, någonting som har blivit synonymt för Hyundais senaste modeller. Passagerarplatserna är mycket rymliga, bekväma men samtidigt utformade så att föraren alltid ska kunna ha full kontroll över sin och bilens omgivning. Interiören består av omfattande mjuka material, intuitiva placeringar av reglage och smarta lösningar.

Motoralternativ

Tucson kommer att erbjudas med ett av det bredaste motorutbuden för sin klass. Bilen kommer med valet av två bensinmotorer på 132 hk (1,6-liters GDI) respektive 177 hk (1,6-liters T-GDI) samt tre dieselmotorer på 115 hk (1,7-liters), 136 hk (2,0-liters standardeffekt) respektive 185 hk (2,0-liters högeffekt). Den nya turbomatade 1,6-liters T-GDI-motorn på 177hk är ett nytillskott och är kopplad till antingen en sexväxlad manuell låda eller till en sjustegad dubbelkopplingslåda (DCT-7).

Alla motorer har utvecklats för smidigare gång och bättre bränsleekonomi. Samtliga motorer uppfyller Euro 6-normen.

Nya Tucson kommer att finnas i utrustningsnivåerna; Select, Comfort, ComfortPlus, och Premium. Prislistan bifogad i sin helhet nedan. 

Läs mer om nya Tucson på Hyundai.se/tucson samt se övrigt relaterat material som bilder, uppdaterat produktfaktablad och fullständig teknisk information nedan.