Bilnyheter du inte vill missa

Tillbaka

Produktionsstart för nya Tucson

I höst lanserar Hyundai nya Tucson i Sverige och i dagarna började den helt nya modellen produceras vid fabriken i Tjeckien. På plats för att inviga tillverkningen fanns verkställande direktör, andra medlemmar i tjeckiska Hyundais ledning, chefer, medlemmar från förberedande team och många tekniker.

Stockholm den 17 juni 2015

Strax efter klockan tio på måndagsmorgonen gick startskottet för massproduktionen av Hyundais nya suv Tucson, efterträdaren till ix35. Dongwoo Choi, chef för Hyundais fabrik i Tjeckien, lyfte fram medarbetarnas gemensamma engagemang i sitt inledande tal:

Vår fabrik har aldrig tidigare i sin produktionshistoria sedan 2008 upplevt en liknande situation där efterfrågan på våra bilar varit så stor att den krävt en ökad produktionshastighet samtidigt som vi precis startat massproduktionen av en helt ny bilmodell. Vi är verkligen stolta över den kraftansträngning och det enorma engagemang som alla våra medarbetare visat för att göra detta möjligt."

Efter fabrikschefens inledande tal klippte sex chefer från de olika produktionsavdelningarna det symboliska bandet för produktionsstarten. Nya Tucson representerar ett stort steg framåt för Hyundai i Europa och har alla egenskaperna och kvalitéer för att bli Hyundais nya flaggskepp på den europeiska men också den globala marknaden. Nya Tucson kommer börja säljas i Sverige i september. Mer information om priser, motoralternativ och annan utrustning kommer längre fram.