Bilnyheter du inte vill missa

Tillbaka

Premiär för EuroTalk U21-special idag – Hyundais egen U21-studio

På onsdag drar U21-EM igång nere i Tjeckien där Hyundai är huvudsponsor. I samband med turneringen kommer Hyundai att stå som värd för fotbollstudion EuroTalk, som för turneringen stöps om till ett specialformat och sänds exklusivt på Hyundais hemsida med start idag kl 17.00.

Stockholm den 15 juni 2015

EuroTalk U21-special är en förlängning av Hyundais U21-dokumentärserie Mästerskapet, en serie om två delar som följer uppladdningen inför sommarens U21-turnering i Tjeckien. Avsnitten hade premiär för två veckor sedan och redan setts av 30 000 personer. Hyundais ambition med satsningen på U21-mästerskapet är att öka uppmärksamheten kring det faktum att företaget sedan slutet av 90-talet vart huvudsponsor åt både FIFA och UEFA – något som varit relativt okänt bland svenskarna:

–Att vara huvudsponsor för världens i särklass största idrott ger oss naturligtvis stora möjligheter att som bilföretag synas på ett annorlunda sätt, samtidigt som det medför ett stort ansvar. Med vår satsning på U21-mästerskapet vill vi markera ett större engagemang i idrotten. Vi är huvudsponsor för sommarens VM i Kanada och nästa år planerar vi någonting riktigt stort för EM i Frankrike, säger Erik Lindham, PR- och informationschef på Hyundai.

Dagens premiär tar vid där dokumentärserien slutade. EuroTalk U21-special kommer att sändas om fem 30-45 minuter långa avsnitt som kommer präglas av intervjuer med svenska fotbollsprofiler, matchanalyser och reportage på plats från Tjeckien. Tanken är att studioprogrammet ska gå mer på djupet och erbjuda någonting mer än vad mer traditionella studioprogram på linjär TV gör. Michael Fahlstedt är exekutiv producent på Dobb 2.0 som står bakom produktionen och berättar:

–Det blir ett program som är efter eftersnacket och före försnacket där vi i sann EuroTalk-anda tillåter oss fotbollsälskare att kära ner oss totalt och längta ännu mer efter nästa match.

EuroTalk har funnits sedan 2005 och sänts varje vecka på YouTube med fokus på internationell fotboll. Antalet tittare per avsnitt brukar ligga mellan 10-25 000 tittare, där målgruppen primärt är dem som har ett stort intresse för europeisk ligafotboll. EuroTalk flyttar i och med U21-EM temporärt över till Hyundais hemsida men de redan trogna tittarna kommer att känna igen sig i programformen. Programmen kommer att ledas av Faizal Luttamaguzi, en 30-årig Stockholmare med ett stort hjärta för fotboll. Innan han ens hunnit bli 18 år gammal hade Faizal hunnit med en karriär i både Järva FK och Vasalunds div 1. Sedan flyttade han till Boston i USA och började spela fotboll på College-nivå. Vid hans sida finns som vanligt Kristian Borell.

Utöver en diger lista med gäster (se nedan) kommer tittarna att serveras de senaste rapporterna från Tjeckien, som varvas med intervjuer av spelare från det svenska landslaget.

Sändningsschema och gäster:

Måndag 15/6 15:00 - Studio med Fredrik Scherman, Kristian Borell och Martin Åslund
Lördag 20/6 14:00 -  Gäst: Kenny Pavey
Måndag 22/6 14:00 - Gäst: Harris Lahtinen
Torsdag 25/6 14:00 - Gäst: Kenneth Öberg (VD svenska fotbollsakademin)
Måndag 29/6 14:00 - Överraskning

Turneringens TV-sändningar:
http://www.fotbollskanalen.se/sverige/alla-tv-tider---sa-sands-u21-em-i-tjeckien/

Följ EuroTalk U21-special och se dokumentärserien Mästerskapet här: www.hyundai.se/masterskapet

För mer information, vänligen kontakta:
Erik Lindham
PR- och informationschef Hyundai Bilar AB
+46-706-88 50 31
Erik.lindham@hyundai.se