Bilnyheter du inte vill missa

Tillbaka

Hyundai gör webbdokumentär om sommarens U21-EM

Idag är det premiär för Hyundais dokumentärserie Mästerskapet, där man under två avsnitt får följa uppladdningen inför Europas största mästerskap i ungdomsfotboll U21 EM i Tjeckien där Hyundai är huvudsponsor. Serien följer såväl fotbollsstjärnor som UEFA-bossar, domare och journalister som alla ger sin egen bild av detta mästerskap - som för de allra flesta har en avgörande betydelse på en framtida fotbollskarriär.

Stockholm den 4 juni 2015

Hyundai fortsätter sin offensiv inom egen innehållsproduktion. I slutet av april lanserade man sin egen podcast, Vätgaspodden (www.hyundai.se/vatgas) och nyligen visade bolaget upp sex nyinspelade demofilmer med David Sundin i huvudrollen (https://www.youtube.com/user/HyundaiSverige). Och idag är det premiär för Mästerskapet, en dokumentärserie om två, 22 minuter långa avsnitt som tar tittarna bakom kulisserna på en av världens största och viktigaste fotbollsturneringar samt in hjärtat på en av världens största fotbollsorganisationer UEFA. När sedan U21-EM drar igång den 17 juni kommer Hyundai även att stå som värdar för den webbaserade fotbollsstudion Euro Talk, som stöps om till ett specialformat fokuserat enbart på U21-EM.

- Det här är ett väldigt spännande projekt och en viktig del i vår satsning på rörligt, egenproducerat material på vår sajt, säger Roland Bägén, marknadschef på Hyundai

Under de två avsnitten får tittarna följa fotbollsspelarna Isaac Kiese-Thelin, Tiago Ilori och Oscar Lewicki i hur de laddar mentalt inför mästerskapet, men framför allt vad de gör när de inte spelar fotboll. Sveriges främsta fotbollsdomare Jonas Eriksson ger sin syn på skillnaderna mellan att döma ungdomsfotboll jämfört med herrfotboll och vilka förberedelser som krävs när man ska döma unga, ibland oerfarna, fotbollsspelare. Tittarna får också följa med in i hjärtat hos UEFA där turneringsdirektörerna Petr Fousek och Giorgio Marchetti berättar om de rigorösa förberedelserna ett mästerskap av den här magnituden kräver.

Dessutom ger två av Sveriges mest lästa sportjournalister Erik Niva (Aftonbladet) och Fredrik Lindstrand (Sydsvenskan) historiska tillbakablickar på spelare som fått sitt stora genombrott i U21-sammanhang.

Hyundai har sedan 1997 varit huvudsponsor av både FIFA och UEFA, där man sponsrat alla större fotbollsmästerskap över hela världen. Dokumentärserien är ett första steg för svenska Hyundai att visa upp att man är sponsor av världsfotbollen:

- Vi har sponsrat både FIFA och UEFA i många år, och kommer fortsätta att göra det i framtiden. Trots det så är det ganska få som känner till att vi faktiskt är huvudsponsor för dessa idrottsevenemang, som är de absolut största i världen. Det känns otroligt kul att kunna visa den här dokumentärserien där vi lovar att bjuda på några unika inblickar i ett av världens största fotbollsmästerskap, som bara vi i egenskap av huvudsponsor kan producera. Sedan är det ju EM i Frankrike nästa år där vi kommer att göra någonting riktigt stort, säger Erik Lindham, PR- och informationschef på Hyundai.

Bakom produktionen står produktionsbolaget Dobb 2.0 AB med Michael Fahlstedt i spetsen, som bland annat gjort "I Zlatans fotspår” och "Blågula Drömmar" som sänts i tre säsonger på SVT.

För det kreativa och strategiska arbetet står Hyundais digitalbyrå Bizkit Havas, som fick ansvar för Hyundais totala kommunikationssatsning tidigare i år. Rickard Bröms är kreativ chef på byrån och berättar:

-  Det är inte bara ofantligt skoj och enormt stort att få göra fotbollsdokumentär. Det är framförallt nödvändigt och en självklar aktivering av ett långt sponsorskap. Ett sponsorskap som fått klara sig helt ensamt tidigare vilket gjort det väldigt anonymt. Genom Mästerskapet drar vi igång en långsiktig fotbollssatsning som ger sponsorskapet ett sammanhang. Ambitionen är att skapa underhållning för riktigt fotbollsintresserade. Snudd på nördigt. Formatet kommer endast finnas tillgängligt på hyundai.se och Hyundais Youtubekanal. Inga mediesamarbeten eller annan påtvingad kommersialisering. Vi nöjer oss med att publiken kommer till vårt hem för att se programmet. Fokus ligger på innehåll, struktur och format. Målet är att några ska älska Mästerskapet – inte att massor ska vara ambivalenta. Riktig passion går att skala till något stort medan likgiltighet är oanvändbart.

Nästa avsnitt av Mästerskapet sänds torsdagen den 11 juni. När mästerskapet väl drar igång kommer Hyundai stå som värd för Euro Talk U21-special som kommer sändas exklusivt via Hyundai.se. Mer information om studion, gäster och generellt innehåll avslöjas om ett par veckor.

Se det första avsnittet av Mästerskapet här: www.hyundai.se/masterskapet

För mer information, vänligen kontakta:
Erik Lindham
PR- och informationschef Hyundai Bilar AB
+46-706-88 50 31
Erik.lindham@hyundai.se