Bilnyheter du inte vill missa

Tillbaka

Svema Bil i Karlstad expanderar – bygger ut verksamheten

Svema Bil på Våxnäs i Karlstad kommer under maj månad att påbörja en nybyggnation av lokalerna där ytterligare 1 000 kvm tillkommer. Fokus ligger på en ny 500 kvm stor serviceverkstad samt ett nytt showroom for Hyundai-bilar, även det på 500 kvm. Företaget investerar 30 mkr i nybyggnation och modernisering som beräknas vara klart i september 2016.

Svema Bil är ett av Värmlands äldsta och mest anrika bilhandelsföretag, grundat redan år 1960. Företagets nyckel till framgång heter långsiktiga relationer, såväl med kunder som med leverantörer. Man har ett genuint värmländsk perspektiv på affärerna där man inte krånglar till det. Svema Bil är återförsäljare och serviceverkstad för tre starka varumärken; Hyundai, Mitsubishi och Subaru, omsätter drygt 100 mkr med 20 medarbetare och har det senaste året sålt knappt 700 bilar.

Nu ska Svema Bil alltså utöka sin verksamhet där målsättningen är att bli Värmlands mest attraktiva bilanläggning för både kunder och medarbetare där två kärnvärden står i fokus; familjeföretagets tradition med personliga relationer och den lokala värmländska förankringen. När byggnationen väntas vara klar i september 2016 kommer man även att anställa mer personal. Utöver nybyggnaden kommer man även att renovera befintliga lokaler och sätta upp laddstolpar för elbilar.

Marcus Axelius är verksamhetsansvarig på Svema Bil och säger:

-Med den här investeringen tar vi nästa steg i vårt familjeföretags långa historia med målsättningen att bli en självklar partner för bilägare i hela Värmland. Vår ambition är att bli Värmlands mest attraktiva bilhandelsföretag såväl för kunder som medarbetare. Vi kommer även i fortsättningen vara ett familjeföretag med ett stolt värmländskt arv, detta vill vi bygga vidare på och vi vill att alla våra kunder ska märka detta när de besöker oss i framtiden,
säger Marcus Axelius, verksamhetsansvarig Svema Bil.

Thomas Axelius är försäljningschef på Svema Bil och han tillägger:

-Vi är återförsäljare för tre fantastiska varumärken som passar utmärkt på våra Värmländska vägar och vi har en stark tilltro till dessa bilmärkens framtida utveckling. Med den försäljningstillväxt vi haft de senaste åren känns det fantastiskt att få större och modernare lokaler där mycket arbete lagts på att skapa en smart och effektiv bilanläggning som vi kan fortsätta vår expansion i.

Tomas Klingwall är chef för återförsäljarutveckling på Hyundai i Sverige och är entusiastisk inför nybyggnationen:

-Svema Bil:s nybyggnad för Hyundai följer ett koncept som vi nu håller på att etablera hos samtliga Hyundai-handlare i landet. Av den handfull anläggningar som redan är klara ser vi ett stort lyft för hela verksamheten, lokalerna blir otroligt fina och inbjudande. Det är riktigt kul att Svema Bil nu tar det här steget.

Fakta om byggnationen

  • Investering 30 mkr
  • Nybyggnation 1000 kvm samt modernisering av befintliga lokaler på Våxnäs i Karlstad
  • Nybyggnad 500 kvm Hyundai showroom med Hyundais koncept exteriör och interiört
  • Nybyggnad 500 kvm serviceverkstad
  • Renovering av befintliga lokaler
  • Byggstart maj 2015, färdigställt september 2016
  • Laddstolpar till el-bilar sätts upp
  • Entreprenör Byggnadsingenjör Nils Skoglund AB (Leksand)
  • Arkitekt Johnels & Moberg Arkitekter AB (Göteborg)
  • Flera nyanställningar aktuella när byggnation är klar

För mer information om Svema Bil, vänligen kontakta:

Marcus Axelius
Verksamhetsansvarig Svema Bil
054-17 66 72
Marcus.axelius@hyundai.se

För mer information om Hyundai, vänligen kontakta:
Erik Lindham
PR- och informationschef Hyundai Bilar AB
+46-706-88 50 31
Erik.lindham@hyundai.se