Bilnyheter du inte vill missa

Tillbaka

Sverigepremiär för Hyundais nya i30 och i40

I helgen är det Sverigepremiär för Hyundais uppdaterade versioner av bästsäljande i30 och i40. Båda bilarna har genomgått en lång rad förändringar. Bland annat så kommer nya Hyundai i30 med en ny motor och växellåda, och nya Hyundai i40 har fått bättre köregenskaper samt ett förbättrat helljus.

Stockholm den 6 maj 2015

När Sveriges Hyundai-handlare på lördag öppnar portarna till hallarna är det nya Hyundai i30 och i40 som står i fokus. Bilarna har genomgått stora förändringar, såväl på ytan som under motorhuven och väntas utgöra en stor del av Hyundais försäljning.

Nya Hyundai i30 och i30 Turbo
Hyundai i30 har alltid varit en av de bäst säljande Hyundaibilarna i Sverige. När Hyundai nu lanserar den tredje generationen av modellen har man rustat för att trenden ska hålla i sig. Nya i30 kommer att säljas som 5-dörrars version eller kombiversion, samt den mer sportiga i30 Turbo. Exteriört följer alla modeller Hyundais nya designprogram där den accentuerade sexkantiga grillen är huvudnumret. En ny sjustegad automatisk växellåda med dubbelkoppling (DCT) erbjuder en förbättrad körupplevelse och bättre bränsleekonomi, och på motorsidan varierar uteffekten mellan 100-186 hk med koldioxidutsläpp så låga som 94g/km.

Bland annat ingår också följande bränslebesparande teknik: Integrated Stop & Go (ISG), däck med lågt rullmotstånd, ett generatorhanteringssystem (AMS) och en aktiv luftstyrning för att reducera luftmotståndet i frontgrillen.

Nya i30 Turbo drivs med en turboladdad 1,6 liters motor på 186 hk och har utvecklats med fokus på sportig kördynamik och vardagsfunktionalitet. Den har en acceleration från 0 till 100 km/h på 8,0 sekunder och topphastigheten ligger på 219 km/h.

Nya Hyundai i30 kostar från 169 900 SEK, och i30 Turbo kostar 249 900 SEK. Mer information om bilen finns här: http://www.hyundai.se/showroom/show/i30

Nya Hyundai i40
Den första i40 blev en flaggskeppsbil för Hyundai i Europa när den lanserades 2011. Den sålde i

100 000 exemplar och spelade en viktig roll för att förändra kundernas syn på varumärket Hyundai. Exteriören på i40 har förbättrats genom bland annat en uppdaterad design av fram- och baklyktor, sexkantig grill, en ny stötfångare fram och nya integrerade LED-dimlyktor, som lanserades på Hyundais premiummodell Genesis. Bilens profil har uppdaterats genom nydesignade 16-, 17- och 18-tums lättmetallfälgar.

Nya i40 erbjuds med ett förbättrat motorutbud som omfattar två Euro6-kompatibla dieselmotorer från 115 hk upp till 141 hk.

Liksom nya i30 erbjuds nya i40 med en ny, sjustegad DCT-växellåda för den uppgraderade 1,7-liters dieselmotorn med 141 hk. Den ger bättre bränsleeffektivitet och gör att föraren kan välja mellan helautomatisk körning eller manuell växling med hjälp av paddlar på ratten för större förarengagemang.

För bättre kurvtagning och allmänt snabb respons har nya i40 nu Advanced Traction Cornering Control (ATCC). Systemet använder sig av elektroniska sensorer för att efterlikna hur en differentialbroms agerar vid kurvtagning för att ge extra dragkraft samt bättre grepp och köregenskaper. Som tillval erbjuds nu även elektronisk stötdämparkontroll för adaptiv reglering av vägegenskaperna enligt förarens önskemål.

I nya i40 har Hyundai utökat den redan långa listan över tillgänglig aktiv och passiv säkerhetsteknik. Utöver det befintliga systemet för Aktiv filhållningsassistans finns nu en helljusassistent som övervakar mötande trafik och automatiskt stänger av helljuset så att andra förare inte blir bländade. Helljuset har också blivit uppdaterat och blivit mer kraftfullt med hjälp av bi-xenon. Det nya systemet för skyltavläsning kontrollerar vägmärken och visar en aktuell hastighetsvarning för föraren via den nya TFT-displayen på instrumentpanelen. Det är första gången som Hyundai använder den här tekniken i sitt sortiment.

Nya Hyundai i40 kostar från 224 900 SEK. Mer information finns här: http://www.hyundai.se/showroom/show/i40-kombi

Fem års garanti med fri körsträcka
För nya i30 och i40, liksom för alla andra nya Hyundai-modeller, ingår Hyundais unika fem års garantipaket med fri körsträcka. Med det här programmet får kunden fem års garanti med fri körsträcka och fem års vägassistans.

För mer information, vänligen kontakta:
Erik Lindham
PR- och informationschef Hyundai Bilar AB
Tfn: 070-688 50 31
Erik.lindham@hyundai.se