Bilnyheter du inte vill missa

Tillbaka

Hyundai släpper uppdaterad version av Veloster i Sverige

Veloster förenar den eleganta formen hos en coupé med de praktiska fördelarna hos en halvkombi. Nu släpper Hyundai en uppdaterad version av sin sportiga crossover. Veloster Turbo lockar med 186 hk modellen har dessutom fått en vässad styrning, är ännu tystare och erbjuds med 7-växlad dubbelkopplingslåda.

Stockholm den 30 mars 2015

Veloster är tillbaka hos de svenska Hyundai-återförsäljarna – nu i uppdaterad skepnad. I modellens uppdatering ingår bland annat en renare huvudesign och grill med ny design. Interiört har bilen utrustats med en sportinstrumentering och nya sportstolar. Inredningen finns med tre accentfärger – grå, blå eller orange. Tillsammans med en ny fälgdesign har Hyundai ökat Velosters däckdimension till 225/40 18, för ett bättre grepp.

Hyundai Veloster är en sportig crossover som sammanför praktisk komfort med en nyskapande design. Av säkerhets- och bekvämlighetsskäl gav Hyundai modellen en dörr på förarsidan och två dörrar på passagerarsidan.

Den unika formgivningen kombineras med ett gediget chassi som ger en fin styrrespons och god väghållning. Styrningen i den uppgraderade versionen av Veloster har dessutom fått en uppgraderad känsla, med en processor på 32 bit.

Bilens låga coupéprofil bidrar till en låg bränsleförbrukning. Välj mellan versionen med GDI-motorn på 140 hästkrafter – eller Veloster Turbo. Båda uppfyller nu avgasnormen Euro6. Motorn är tillverkad av solida aluminiumblock med en ramkonstruktion, vilket ger en låg vikt och hög styrka. Detta bidrar i sin tur till en minskad bränsleförbrukning och utsläpp.

Med manuell växellåda drar den direktinsprutade 140 hk-versionen 6,5 liter per 100/km vid blandad körning. Veloster Turbo, med 186 hästkrafter, har en förbrukning på 6,9 liter per 100/km med manuell växellåda. En 7-växlad dubbelkopplingslåda med rattpaddlar finns nu även som tillval för Veloster Turbo.

Den nya versionen av modellen har fått en förstärkt ljudisolering i huv, hjulhus och bagagerum. Motorn har dessutom ett system med ljudreduceringsteknik som motverkar resonans, vibrationer och buller – för en bekväm och tyst körning.

Annan utrustning på nya Veloster är panoramatak, eluppvärmd ratt, navigation, backkamera, xenon-strålkastare och ett nyckellöst låssystem med knappstart. Och körningen blir extra behaglig med Bluetooth handsfree och ett premium ljudsystem med subwoofer. Priset för den nya versionen av Hyundai Veloster ligger på 259 900 kronor och bilen finns ute i handeln nu.

Hyundai Veloster har fått 5 stjärnor i EuroNCAP. Det elektroniska antisladdsystemet (ESP) inkluderar även integrerad stabilitetskontroll (VSM) som gör att bromssträckan

blir kortare och bilen lättare att hantera, inte minst vid s k split-friction med olika underlag för höger/vänster hjulpar.

Veloster omfattas, som alla andra nya Hyundai-modeller, av företagets generösa garantipaket. Det inkluderar bland annat 5 års Nybilsgaranti med fri körsträcka och 5 års Vägassistans.

För mer information, vänligen kontakta:
Erik Lindham
PR- och informationschef Hyundai Bilar AB
+46-706-88 50 31
Erik.lindham@hyundai.se