Bilnyheter du inte vill missa

Tillbaka

Hyundais nyheter på bilsalongen i Geneve 2015

Geneve, 3 mars 2015

Hyundai har visat upp ett flertal nya modeller på bilsalongen i Geneve idag, bl.a. den nya SUV:en Tucson som har Sverigepremiär senare i höst. Det var också världspremiär för nya ix20 samt att nya generationens i20 Coupe, nya i30 och nya i40 visades upp för allmänheten för första gången. Hyundai visade också upp två nya koncept gällande bränsleeffektivitet; en Tucson 48V Hybrid och en Tucson Plug-in Hybrid, samt en rad nya teknologiska nyheter i deras Connectivity Cockpit Concept.

Vi har stora ambitioner med varumärket Hyundai i Europa”, säger Jochen Sengpiehl, som är marknadsdirektör för Hyundais europeiska huvudkontor. ”och vår nya Tucson visar på ett rejält kliv framåt för Hyundai och införlivar vårt löfte om ”New Thinking, New Possibilities”

Nya Hyundai Tucson – ett djärvt uttryck för modern design och ny teknologi
Hyundai har levererat mer än en miljon suvar till europeiska kunder och befäster därmed sin ställning på den växande SUV-marknaden i Europa. Nya Tucson kommer att ha stor betydelse för Hyundais försäljningssiffror, eftersom suvar i C-segmentet stod för 22 procent av företagets försäljning i Europa under 2014.

Nya Tucson anammar de kraftfulla proportionerna och profilen hos en SUV, och formgivningen ger samtidigt intryck av att bilen är både elegant och graciös.

Fronten på nya Tucson domineras av Hyundais sexkantiga grill som binder samman de två LED-strålkastarna och skapar en karaktäristisk identitet. Den uttrycksfulla Z-formade karosslinjen skapar en skarpskuren profil och en kraftfull attityd. Akterpartiet har en ren och enkel design med horisontella linjer som löper från de bakre hjulhusen och som accentueras av de smala bakljusen.

Nya Tucson är byggd på en helt ny plattform och den noggranna planeringen har möjliggjort ett perfekt förhållande mellan ytter- och innermått, vilket i sin tur har optimerat utrymmet avsett för passagerare och bagage. Kupén är bekväm och luftig samtidigt som bagagevolymen, med uppfällda säten, uppgår till hela 513 liter. Ytorna i kupén är klädda i mjuka material av högsta kvalitet och interiören har genomgått omfattande tester när det gäller ergonomin

Införandet av nya teknologiska lösningar innebär att nya Tucson är en av de bäst utrustade bilarna i segmentet när det gäller säkerhetsfunktioner. Bland dessa kan nämnas ett system för automatisk nödbromsning med tre lägen; fotgängare, stadskörning och landsvägskörning. Systemet bromsar bilen automatiskt, vid alla hastigheter, när det föreligger risk för kollision med framförvarande fotgängare eller fordon. Ytterligare säkerhetsfunktioner är körfältsassistans, backvarnare för korsande trafik, fartgränsvarnare och aktiv motorhuv som löser ut och höjer motorhuven automatiskt för att lindra skadeverkningarna vid krock med fotgängare eller cyklist.

Tucsons nya bottenplatta har utvecklats för europeiska konsumenter med fokus på körkomfort utan att göra avkall på körupplevelsen. Detta bl.a genom ett nytt styrservo för en mer precis och exakt styrning samt en ny och utökad fjädringskomfort.

Nya Tucson kommer att erbjudas med ett av det bredaste motorutbuden i klassen. Utbudet inkluderar två bensinmotorer på 132 hk (1,6-liters GDI) respektive 176 hk (1,6-liters T-GDI) samt tre dieselmotorer på 115 hk (1,7-liters), 136 hk (2,0-liters standardeffekt) respektive 186 hk (2,0-liters högeffekt). Den nya turbomatade 1,6-liters T-GDI-motorn på 176 hk är ett nytillskott och är kopplad till antingen en sexväxlad manuell låda eller till en 7-stegad automatlåda med dubbelkoppling (7DCT).

Det är i dagsläget ej fastställt vilka motoralternativ som är aktuella för den svenska marknaden. Bilen har Sverigepremiär i höst.

Världspremiär för nya ix20 med ny design och nya teknologiska lösningar
Hyundais nya ix20 bygger på all kvalitet som gjorde originalmodellen så populär, men med en ny design, ny teknologi och ett förbättrat motorutbud för att bibehålla sin popularitet som en av Europas rymligaste kompakt-MPV:er.

Hyundais designteam har adderat nya bi-funktionella projektionslampor och LED-kombinationsljus bak för att ge bilen en modernare karaktär. Nya ix20:s hexagon-formade grill befäster bilens plats i Hyundai-familjens nya utseende. Nya ix20 kommer med både bensin- och dieselmotor mellan 77 och 128 hk och en 6-stegad automatlåda för 1.6 liters bensinmotorn.

Nya ix20 kommer att lanseras i Sverige senare i höst.

Nya Hyundai i20 Coupe – särskiljande design
För första gången någonsin har Hyundai skapar en tredörrars B-segmentbil som tydligt skiljer sig från femdörrars-varianten – nya i20 Coupe. Den dynamiska exteriören och stilrena interiören är framtagna för att attrahera en yngre, livsstilsmedveten kundgrupp. Bilens siluett har en 25 mm lägre taklinje och mer vinklade A-, B-, och C-stolpar, samt 17 tums lättmetallfälgar för att tydligt markera bilens atletiska profil samtidigt som det generösa innerutrymmet med all dess funktioner är detsamma som för femdörrars-modellen.

Nytt utbud av i30 med i30 Turbo i framkanten
Tre år efter den europeiska lanseringen av den andra generationens Hyundai i30 står Hyundai nu redo att lansera en ny modellserie i30. De nya i30-bilarna, som börjar säljas i Sverige maj, har genomgått en rad förbättringar som ny design, bättre motorutbud och ny sjuväxlad dubbelkopplingslåda. Hyundai introducerar även nya säkerhets- och komforthöjande funktioner som filövervakningssystem, parkeringsassistans och ventilerade framsäten. Längst fram i familjen står också en ny högpresterande modell – den 186 hk starka i30 Turbo.

Ny i40-serie för 2015 förbättrad på alla områden
Efter att ha sålt fler än 100 000 sedan- och kombibilar i D-segmentet sedan europalanseringen, presenterar nu Hyundai en ny serie i40 bilar för 2015. Den förbättrade modellen utmärks av en ny design, fyra uppgraderade motorer, en sjuväxlad dubbelkopplingslåda, elektroniskt styrda bakstötdämpare samt Advanced Traction Cornering Control (ATCC).

ATCC använder sig av elektroniska sensorer för att efterlikna hur en differentialbroms agerar vid kurvtagning för att ge extra dragkraft samt bättre grepp och köregenskaper.

För en ökad säkerhet erbjuder nya i40 bl.a. adaptiv bi-xenonstrålkastare, helljusassistent och skyltavläsning.

Nya i40 har Sverigepremiär i maj.

Nollutsläpp med ix35 Fuel Cell
Hyundai visar även upp världens första serietillverkade bränslecellsbils ix35 Fuel Cell. Hyundai leder den europeiska kommersialiseringen av bränslecellsbilar med certifierade verkstäder och återförsäljare i 11 europeiska länder. Bilen finns tillgänglig att köpa för svenska konsumenter för 629 000 SEK ex moms.

Bränsleeffektiva koncept 48V Hybrid och Plug-in-Hybrid
De två nya konceptbilarna som visas upp är baserade på nya Hyundai Tucson. Båda bilarna visar möjlig drivlineteknologi för framtida Hyundai-modeller. 48V Hybrid-modellen passar särskilt bra för större bilar och SUV:ar. Dess 48-volts litiumjon batteri och elmotorn på 14 hk ger en kraftökning på 10 procent och sänker utsläppen betydligt medan 48V hybridsystemet endast kostar en fjärdedel att bygga jämfört med en fullskalig hybridlösning.

Plug-in (PHEV)-konceptet har en räckvidd på över 50km på enbart el och kan laddas fullt på två och en halv timma vid snabbladdning och på fem timmar vid standardladdning. Konceptbilen är utrustad med en 10.7 kWh litiumjon-polymer batteri och en elmotor på 68 hk som stöttar en 1.7 liters dieselmotor på 115 hk. Bilen är även utrustad med en sjuväxlad dubbelkopplingslåda. Dessa två kraftkällor ger konceptbilen ett förväntat koldioxidutsläpp på under 48 g/km.

Innovativa anslutningsmöjligheter
Hyundai söker hela tiden nya vägar för att göra ägarupplevelsen bättre. Hyundais Connectivity Cockpit Concept består av ett antal avancerade teknologiska lösningar som till exempel anslutning till bärbara enheter, integration av data från bilens olika system, övervakning av barn i baksätet och geststyrda funktioner. Detta ger en inblick i hur Hyundai tänker sig att erbjuda kunderna något som är långt över deras förväntningar och som visar vägen för hur man kommer att kunna kontrollera och interagera med sitt fordon i framtiden.

För mer information, vänligen kontakta:
Erik Lindham
PR- och informationschef Hyundai Bilar AB
Tfn: 070-688 50 31
Erik.lindham@hyundai.se