Bilnyheter du inte vill missa

Tillbaka

Bilia och Hyundai sponsrar Mount Everest-tävling i Hammarbybacken

  • Bilia lånar ut Hyundai-bilar som priser i Skistar Everest Challenge, världens första Mount Everest-hinderbana
  • Bilia och Hyundai sponsrar tufft hinder på banan – 20 ton tung container
  • Bilia ställer ut ett urval av Hyundais fyrhjulsdrivna bilar samt världens första serietillverkade vätgasbil, Hyundai ix35 Fuel Cell

Stockholm den 2 februari 2015

På lördag den 7 februari kommer Mount Everest till Stockholm. Sveriges främsta Everest-klättrare Fredrik Sträng har nämligen låtit göra om Hammarbybacken till att efterlikna många av de tuffa förhållandena på ett av världens högsta berg. Han har dessutom gjort en tävling av det hela, där såväl barn som elitidrottare är välkomnas i olika tävlingsklasser. Förstapristagaren för varje klass (förutom barn och ungdom) belönar Bilia med ett helg-lån (tors-sön) med valfri Hyundai-bil ur Bilias sortiment.

Skistar Everest Challenge är världens första Mount Everest-inspirerade hinderbana där flera av hindren är noggrant framtagna för att ge deltagarna en smak av förhållandena på Mount Everest. Man kommer bl.a. kunna springa genom snöstormar, dra sig uppför isväggar och ta sig genom en lavin.

På banan har Hyundai sponsrat med ett eget hinder, Serac Climb. Deltagaren ska klättra upp för aluminiumstegar till toppen av en 20 ton tung container för att sedan hoppa ner i snön inuti. Deltagaren ska sedan ta sig ur containern med hjälp av ett rep.

Men det är inte bara på hinderbanan som Bilia och Hyundai bjuder in till upplevelser. Bilia och Hyundai ställer även ut ett urval av fyrhjulsdrivna Hyundai-bilar på sin utställningsyta som ligger bredvid hinderbanan. På plats finns även världens första serietillverkade bränslecellsbil som drivs av vätgas, ix35 Fuel Cell. Bilen är en av totalt fyra bränslecellsbilar som Hyundai har i drift i Sverige.

Tävlingarna startar kl. 15:00 men Bilia och Hyundai är på plats hela dagen.

För mer information om Skistar Everest Challenge och hur man anmäler sig till tävlingen, gå in på http://www.everestchallenge.se/

För mer information om Bilia, gå in på www.bilia.se

För mer information om Bilia, vänligen kontakta:
Anders Rydheimer
Marknads- och kommunikationschef
Tfn: 070-999 38 99
Anders.rydheimer@bilia.se

För mer information om Hyundai, vänligen kontakta:
Erik Lindham
PR- och informationschef Hyundai Bilar AB
Tfn: 070-688 50 31
Erik.lindham@hyundai.se